De Nationale Auto Pas

Bij Van Doorn en Top altijd duidelijkheid over de kilometerstand!

Koopt u een occasion bij Van Doorn en Top? Dan krijgt u de Nationale Auto Pas (NAP) en heeft u duidelijkheid over de kilometerstand.

De Nationale Auto Pas, is een document met alle bij de RDW bekende kilometerstanden van een auto, bestelauto, vrachtauto of motorfiets, inclusief de datum van registratie. Aan de opbouw van deze kilometerhistorie is af te leiden of de huidige kilometerstand van een voertuig logisch verklaarbaar is.

Alleen een occasion met een logisch verklaarbare kilometerstand kan worden verkocht met een Nationale Auto Pas!

Voertuigen die met een onlogische kilometerstand staan geregistreerd in de NAP-databank, bijvoorbeeld als gevolg van tellerfraude, worden niet aangeboden met een Nationale Auto Pas. De RDW beheert deze database met tellerstanden.

Hoe ziet een NAP Certificaat eruit?

Download hier een voorbeeld van een Nationale AutoPas >>>

Inzicht in kilometerhistorie

Voor een overzicht van de kilometerhistorie van uw auto kunt u terecht bij Van Doorn en Top.
Dat gaat als volgt:

  1. U gaat met uw auto en het originele kentekenbewijs deel 1a en deel 1b (dit is het eigendomsbewijs) naar Van Doorn en Top.
  2. Onze verkoper leest de actuele tellerstand van uw auto af en geeft deze stand, samen met het kenteken, door aan de NAP databank.
  3. U krijgt een overzicht van alle in de NAP databank geregistreerde tellerstanden en het oordeel of de huidige tellerstand logisch verklaarbaar is.
  4. Als de auto als vermist staat geregistreerd in het Vermiste Auto Register (VAR) of als het kenteken is ingenomen door de politie, bijvoorbeeld na een zware aanrijding, leest u dit ook op het scherm.
  5. Als de actuele kilometerstand logisch verklaarbaar is, ontvangt u van ons een Nationale Auto Pas (NAP pas). Dit is een elektronisch document met een overzicht van de kilometerhistorie van het voertuig.
Top