Over ons

“Al onze kennis heeft zijn oorsprong in gevoel”

Deze zin van Leonardo da Vinci beschrijft eigenlijk heel mooi het uitgangspunt van onze bedrijfsvoering. Italië is bij uitstek het land van emotie, temperament en passie. Geen wonder dat wij ons met volle overgave inzetten voor Italië en haar prachtige producten. Wij beschikken over ruime kennis en jarenlange ervaring met de merken Alfa Romeo, Fiat  en Lancia. Maar daar houdt het niet op. Zo zijn wij in het verleden dealer geweest van onder andere Simca, Talbot, Sunbeam, Chrysler, Nissan en Datsun.

Begin 2014 hebben wij onze kwaliteit en service kunnen uitbreiden met het Checkstar Service Netwerk. Checkstar is dé leverancier van de merken Alfa Romeo, Fiat en Lancia. Door de uitbreiding van de service kunt u nu terecht voor uw onderhoud, reparaties, APK-keuring en schadeherstel voor de beste kwaliteit tegen de laagst mogelijke kosten. Wij kunnen op deze manier u, als autorijder, de optimale prijs/kwaliteit verhouding bieden.

Bedrijfshistorie

Van Doorn en Top heeft reeds jaren ervaring met voertuigen van Italiaanse makelij. Dit is iets wat veel vaste klanten al van ons weten. Velen weten echter niet dat wij in het jaar 2015 het genoegen hebben gehad, ons 95 jarig bestaan te mogen vieren.

Ons bedrijf is opgericht in het jaar 1920, door de heren Geurt van Doorn en Kees Top. In de twintiger jaren bestonden de werkzaamheden hoofdzakelijk uit het leveren van brandstoffen door middel van ons Esso tankstation en het runnen van een fietsenmakerij. Het tankstation is vandaag de dag, zij het in gemoderniseerde vorm, nog steeds te vinden aan de Amersfoortseweg in Nijkerkerveen. Het woonhuis met daarin de fietsenmakerij is door de jaren heen grondig verbouwd om plaats te kunnen bieden aan onze nieuwe passie: automobielen.

2725_NL_Bedrijfsprofiel1

In de zestiger jaren is het bedrijf overgedragen aan de tweede generatie van de familie. Om nog meer ruimte te kunnen bieden aan de voertuigen wordt het woonhuis wederom verbouwd. Met het dealerschap van Simca gaan we vanaf het jaar 1963 een nieuw automerk vertegenwoordigen.

2725_NL_Bedrijfsprofiel2

Voordat we ons zijn gaan specialiseren in “Creazione Italiane” hebben we kennis en ervaring opgedaan door middel van het aangaan van een aantal dealerschappen: Simca, Talbot, Sunbeam, Chrysler, Datsun en Nissan. Vanaf het jaar 1982 vertegenwoordigen wij met veel passie en enthousiasme de prachtige Italiaanse automerken Alfa Romeo, Fiat en Lancia.

2725_NL_Bedrijfsprofiel3

Daarnaast openen we in het jaar 1967 een tweede Esso tankstation aan de rijksweg A28. Het tankstation wordt “De Vanenburg” gedoopt en bevindt zich precies tussen Nijkerk en Putten, bij de afslag “strand Nulde”. Inmiddels voeren we vanuit een versteviging van onze concurrentiepositie aan de rijksweg het sterke merk Shell. In het begin van de jaren negentig hebben we ons tankstation “De Vanenburg” compleet verbouwd. In het tankstation is Délifrance aanwezig waar broodjes en snacks vers voor u worden bereid. Daarnaast is er een multimedia corner met onder andere cd’s, dvd’s en lectuur.

2725_NL_Bedrijfsprofiel4Inmiddels wordt ons bedrijf geleid door de derde generatie van de familie.

Top