Werkplaats

werkplaatsVan Doorn en Top is uitgerust met een moderne, goed ingerichte werkplaats. Onze werkplaats staat voor service en vakmanschap. Al onze autotechnici zijn goed opgeleid en worden voortdurend bijgeschoold, zodat zij van de meest recente ontwikkelingen in de autotechniek op de hoogte blijven.

Een globaal overzicht van de werkzaamheden in onze werkplaats:

 • Reparatie en onderhoud voor alle automerken
 • Quick service
 • APK – keuring
 • Kleine beurt
 • Grote beurt
 • Distributieriem vervangen
 • Schade herstellen
 • Inbouw van alarm, audio, telefoon en navigatiesystemen
 • Airco onderhoud
 • Cruisecontrol inbouw
 • Accessoire montage
 • Ruit reparatie
Maak een afspraak met onze werkplaats >>>

 

U kunt bij ons terecht voor

Reparatie en onderhoud van alle automerken
Bij Van Doorn en Top beschikken wij over de juiste kennis en apparatuur om voertuigen van ieder automerk te onderhouden en te repareren. Wij nodigen u dan ook van harte uit om een bezoek te brengen aan onze werkplaats.

Quick Service
Naast auto onderhoud op afspraak, leveren wij ook een Quick Service. Voor kleine of urgente reparaties kunt u altijd langskomen. Wij maken dan zo mogelijk direct tijd om het euvel te verhelpen.

APK – keuring
Afhankelijk van de geldende eisen moet elk in Nederland geregistreerd voertuig worden gecontroleerd op mankementen (raadpleeg de RDW voor de actuele eisen). Deze controle wordt APK genoemd. APK staat voor Algemeen Periodieke Keuring. Uw auto wordt op verschillende punten uitgebreid gecontroleerd om te bepalen of het voertuig nog geschikt is om aan het verkeer op de openbare weg deel te nemen.

Kleine en grote beurt
Om te voorkomen dat u uw auto u op een ongewenst moment in de steek laat raden wij u uw auto regelmatig een beurt aan. Wij verlenen hoogwaardige service en houden van duidelijkheid met betrekking tot de kosten. Daarom bespreken wij, na de inspectie, met u af welke werkzaamheden uitgevoerd gaan worden en wat de kosten zijn die hierbij horen. U ontvangt van ons vooraf een opgave van de reparatiekosten en wanneer u hiermee akkoord gaat, gaan wij pas tot reparatie over. Hoe vaak een kleine of grote beurt moet plaatsvinden hangt af van het type auto dat u bezit.

Distributieriem vervangen
Bij de meeste auto’s staat in het onderhoud- en serviceboek aangegeven wanneer uw distributieriem vervangen moet worden. Dit verschilt, net zoals de kosten die met het vervangen gepaard gaan, per type auto. Wat niet verschilt per auto is de professionele en zorgvuldige wijze waarop wij de distributieriem van uw auto vervangen. Als u niet weet wanneer de distributieriem van uw auto vervangen moet worden neem dan contact op met onze werkplaats.

Schade herstel
We hopen natuurlijk dat het niemand overkomt, maar mocht u schade hebben aan uw voertuig, neem dan contact met ons op voor het professioneel herstellen van de schade. Wij werken nauw samen met alle verzekeringsmaatschappijen en regelen voor u de afhandeling.

Inbouw van alarm, audio, telefoon en navigatiesystemen
Beschikt uw auto niet over een fabrieksalarm? Dan kunnen wij een SCM gecertificeerd alarm voor u in de auto zetten, zodat uw dierbare bezit van maximale veiligheid geniet. Wanneer u uw auto wilt verfraaien met een audio systeem, telefoon, of navigatie kunnen wij voor u een professionele inbouw verzorgen. U kunt een dergelijk systeem bij ons aanschaffen of laten overzetten uit een ander voertuig. wij verzorgen voor u een juiste plaatsing en montage.

Airco onderhoud
De airconditioning van uw auto bestaat uit een gesloten systeem waarin onder druk een koudemiddel circuleert. Alle aircosystemen verliezen zo’n 10% koudemiddel per jaar. Door een tekort aan dit koudemiddel neemt de werking van uw airco af. Ook trekt iedere airco bacteriën en schimmels aan, die een nare lucht in uw auto kunnen verspreiden.

Door regelmatige controle blijft uw airco in goede conditie en voorkomt u dat vieze luchtjes zich in uw auto kunnen verspreiden. Het voorkomen van een tekort aan koudemiddel en andere ongewenste situaties is voordeliger dan het verhelpen ervan.

Cruisecontrol inbouw
Een cruisecontrol is bedoelt om een door u gekozen snelheid vast te houden. Hierdoor wordt niet alleen het rijcomfort verhoogt maar ook de verkeersveiligheid en zuinigheid van uw voertuig, doordat u niet meer ongemerkt van snelheid wisselt. Daar komt nog bij, dat de kans op een snelheidsovertreding kleiner wordt, doordat u u niet meer ongemerkt te hard rijdt, wanneer u een snelheid onder het limiet instelt.

Accessoire montage
Wilt u uw auto uitrusten met een accessoire, kom dan gerust eens langs voor het doorspreken van de mogelijkheden. Denk bijvoorbeeld aan: parkeersensoren, achteruitrijcamera’s, spoilers, xenon verlichting en dergelijke.

Ruit reparatie
De autoruiten houden voor u niet alleen de wind tegen, maar dragen ook daadwerkelijk bij aan de stijfheid en veiligheidsconstructie van uw auto. Het is dan ook aan te bevelen, een beschadiging aan de autoruit zo snel mogelijk te laten herstellen. Een sterretje in de voorruit lijkt misschien onschuldig, maar deze kan bij drukverandering of temperatuurwisseling gemakkelijk doorscheuren. Kom bij het ontdekken van een sterretje daarom snel, naar Van Doorn en Top en maak een afspraak. Tot de reparatie of vervanging van uw autoruit, ontvangt u van ons een GRATIS noodreparatie.

 

Checkstar Service Netwerk
Autobedrijf Van Doorn en Top werkt nauw samen met het Checkstar Service Netwerk.

Magneti Marelli Checkstar

Checkstar is de autoservice formule van de auto-onderdelenfabrikant Magnetti Marelli.
Wereldwijd de leverancier van diverse originele onderdelen van alle gerenommeerde automerken.

Top